desuflet
Postat: luni, 09 mar 2020, ora 10:36

Armonizează-ți relația minte-inimă și bucură-te de efectele miraculoase pe care aceasta le atrage după sine

Traim intr-o epoca numita de experti o epoca a extremelor. Trebuie sa gandim si sa traim diferit, mai mult decat am facut-o vreo data in trecut. Toti avem un nivel de referinta al rezistentei, al modului in care am invatat sa ne raportam la viata si la schimbarile pe care aceasta le aduce. Astazi, dupa cum fiecare dintre noi sesizeaza, viata noastra se rezuma la schimbare. Prin tot ceea ce facem suntem impinsi sa ne ridicam nivelul de rezistenta la aceasta schimbare.

„Cheia” pe care toti trebuie sa o descoperim este sa nu incercam sa schimbam ce se intampla in lume, ci, cel mai important, sa ne schimbam reactia la toate acestea. Capatam puterea de a raspunde intr-un mod constient, sanatos, nu ca sa supravietuim, ci ca sa putem sa ne dezvoltam odata cu schimbarile. Toate acestea, ne spun specialistii, le putem obtine regland comunicarea inimii cu creierul, armonizand aceasta relatie care, dintotdeauna, am crezut-o nesemnificativa sau inexistenta, chiar.

Cati dintre noi nu am trait si traim in continuare, situatii in care gandim ceva si simtim altceva, sau gandim ceva si nu putem sa simtim. Iar asta se intampla din cauza ca, in copilarie nimeni nu ne-a invatat cum sa ne aliniem mintea la inima, cum sa armonizam aceasta relatie. Cercetarile au aratat insa ca odata ce reusim sa ne armonizam relatia minte-inima, ne bucuram de o multime de efecte miraculoase. Despre aceasta vorbeste si cunoscutul cercetator american, Gregg Braden, autor al mai multor best-sell-uri, un pioner care leaga stiinta de spiritualitate si de potentialul uman.

„Traim intr-o lume compusa din campuri electrice si magnetice. Acesta este un adevar stiintific. Iar organul din corp care are cel mai puternic camp electric si cel mai puternic camp magnetic nu este creierul, ci inima. Primul organ care se formeaza in corp , cand esti in pantecul mamei este inima. Nu m-a surprins cand am inceput sa inteleg interactiunea corpului cu aceste campuri energetice ca avem nevoie de organul creat sa interactioneze cu substanta lumii. Putem obtine oportunitati extraordinare daca reusim sa armonizam relatia minte-inima, cum ar fi - intuitia profunda, autovindecarea la cerere, sistem imunitar puternic, abilitatea de super-invatare cu o memorie mai puternica, activarea hormonilor anti-imbatranire, pe care ii avem deja in corp, vindecarea, chiar, a legaturilor de ADN rupte. Ne transferam constiinta din minte in inima. I-am pus inimii o intrebare pentru a permite neuritilor senzoriali sa ne raspunda. Cum putem armoniza inima cu creierul? Cum le acordam?

In fiecare clipa, intre inima si creier se deruleaza o conversatie. Inima trimite creierului o gramada de informatii, iar creierul raspunde si retrimite informatii catre inima, dar mai putine. Creierul comunica cu inima mai putin de cat inima cu creierul. Asta se intampla in fiecare clipa. Intrebarea e - stiti ce ii spune inima creierului vostru? Revolutionarul Institut HeatMath, din California de Nord, care cerceteaza intelegerea inimii in moduri netraditionale, care nu se practica in universitati, ne-a deschis calea catre intelegerea acestei comunicari si a modului in care o putem accesa in viata. De exemplu, unul dintre lucrurile pe care le putem observa este ca mereu se formeaza o conversatie intre minte si creier atunci cand avem sentimente precum frustrare, suparare, ura, gelozie, furie, considerate, de obicei, experiente negative. De fapt, trimitem un semnal creierului prin acea experienta negativa. E un semnal haotic, arata ca o zi proasta la bursa. Cand creierul primeste semnalul, elibereaza compusii chimici aferenti. Un semnal haotic primeste compusii chimici aferenti stresului, niveluri ridicare de adrenalina si cortizon. Asta e bine pe perioade scurte, cand trebuie sa raspundem rapid la o amenintare. Dar nu vreti sa traiti in fiecare zi cu compusii stresului prezenti constant. Cand suntem supusi chimiei stresului, corpul nostru face o alegere - daca ceva e indeajuns de important ca sa creeze acea chimie a stresului atunci el „gandeste” ca nu avem atata nevoie de un sistem imunitar puternic. Nu ne trebuie asa de tare hormonii anti-imbatranire. Asa ca le oferim mai putina energie si o alocam cauzei stresului. Pe termen scurt e un lucru bun. Dar nu vreti sa traiti tot timpul asa. Poate stiti oameni care deja o fac, colegi sau rude. Si eu am lucrat cu oameni in situatia asta. Ei sunt cei mai expusi la dificultatile vietii. Cand gripa bantuie prin birou, ei o iau primii. Par mai batrani de cat sunt, fiindca isi poarta stresul pe fata.

Cand transformam semnalul dintre inima si creier intr-unul cu ritm regulat, numit ritm coerent, toata chimia se schimba. Cand trecem la acel ritm, corpul ne spune ca nu mai am nevoie atat de chimia stresului, ma pot opri din productia de adrenalina si cortizol, sa stimulez hormonii anti-imbatranire, pentru ca omul sa fie tanar, sanatos si vioi. Sa stimulam sistemul imunitar pentru ca persoana sa poata duce copii la cresa, sa stea cu oamenii in aeroport, la scoala, la serviciu si la mall. Sa faca ce isi doresc, pentru ca sistemul imunitar este atat de puternic, incat ei nu mai sunt atat de expusi la germeni oportunisti din locurile publice.

Suntem programati sa avem experientele care sunt posibile prin intermediul acestui sistem nervos avansat mai ales prin cele 40 de mii de celule specializate din inima omului numiti neuriti senzoriali, ele sunt celule asemanatoare cu cele din creier. Gandesc, isi amintesc, simt independent de creier si le putem accesa independent sau le putem acorda. Putem, la propriu, sa unim inima cu creierul. Putem combina aceste doua puternice retele neuronale ca sa ne ofere experientele extraordinare care pareau mistice in trecut, fiind rezervate celor cu o pregatire indelungata, cei care traiesc in manastiri si indigenii din intreaga lume.

Ne-am transferat constiinta din creier, in inima? Iata intrebarea - cum facem trecerea? Cum facem trecerea de la semnalul haotic, incoerent, la semnalul constant, regulat si coerent. Aici devine interesant, e vorba de emotia pe care o alegi sa o creezi si s-o experimentezi in inima. Tu alegi emotia, iar corpul o reflecta prin chimia acelei emotii. Sa preluam controlul intre comunicarea dintre inima si creier. Noi hotaram ceea ce inima ii spune creierului. Facem asta invocand un sentiment, un sentiment foarte precis. Va invit sa simtiti in inima sentimente ca aprecirea pentru orice sau oricine, recunostinta pentru orice si oricine, grija, compasiune. Cercetatorii au descoperit ca aceste patru cuvinte, indiferent pe care il alegeti, tind sa declanseze la majoritatea oamenilor semnalul optim dintre minte si creier. El se numeste coerenta. E un semnal de frecventa foarte joasa. Sub 1 Hz, este de fapt, de 0,1 Hz. Simtiti emotia unui semnal de o frecventa foarte joasa, dar nu e nevoie sa stiti asta. Acum acordam aceste doua retele neuronale separate, obtinand o singura retea neuronala puternica. Aceasta este cheia experientelor extraordinare si mistice, despre care ati citit toata viata. Aceasta este cheia. Odata stabilita aceasta conexiune, ea este usa, este portalul catre o miriada de experiente.  Afirmatiile ne ajuta sa restructuram o convingere subconstienta. Pentru ca afirmatia sa fie subconstienta, trebuie sa comunicam cu subconstientul intr-o limba pe care acesta o intelege.”

ADAUGĂ COMENTARIU

Abonare Newsletter

Primește pe email cele mai relevante articole!