desuflet
Postat: marţi, 07 iul 2020, ora 21:00

Efectele terapiei florale Bach și ale cristalelor, în medicina vibrațională

Medicina vibrațională este una din cele mai vechi practici de vindecare, chiar dacă este considerată o descoperire a științei medicale moderne. Și asta pentru că înaintașii noștri au cunoscut și s-au folosit de efectele sale miraculoase încă de milenii.

Omul contemporan s-a îndepărtat mult de natură, divin și chiar de propria ființă. Ca rezultat, în ultimii ani, medicina vibratională este privită ca un know-how în materie de tratament, iar pe alocuri se ciocnește chiar de scepticism. E cumva firesc, atât timp cât mulți dintre noi cred doar în existența materiei, iar ceea ce nu se vede, consideră că nu există.

Medicina vibrațională se bazează pe principiile științifice conform cărora toată materia din univers vibrează la o frecvență specifică și precisă și că, folosind vibrații rezonante, echilibrul materiei poate fi restabilit.

La fel se întâmplă și cu corpul uman, acesta având puterea de a se autovindeca în mod natural, dacă știm să punem corect în practică principiile energiilor vindecătoare. Iar cel mai minunat este că nu ne costă nimic, e absolut gratis!

Cunoaștem cu toții că în întreg Universul există simultan polaritățile atât ale spațiului, cât și ale materiei - mișcare și liniște, sunet și tăcere, lumină și întuneric, creație și distrugere, denumit în Orient ca principiul Yin și Yang. Toate acestea reprezentând forța vieții universale și spectrul stărilor noastre naturale de a fi.

De multe ori oamenii pot fi blocați sau fixați la o singură polaritate a acestui spectru de elemente. Iar asta se poate întampla din varii motive, cum ar fi, de exemplu, boala, trauma sau stresul continuu, ceea ce inhibă capacitatea noastră de a ne adapta și de a avea experiențe de o înaltă vibrație. Inevitabil, continuăm să atragem acele experiențe în care ne-am complăcut multă vreme. E și firesc, atât timp cât s-a demonstrat nu de puține ori - corpul uman este energie pură. Iată de ce este important să alegem să vorbim, să gândim, să experimentăm lucruri care au o frecvență înaltă, pentru că în mod automat, vom intra într-un câmp vindecător.

Putem spune că o nouă eră a vindecării a început deja sau, mai degrabă, noi, oamenii, ne reîntoarcem la metodele vechi de mii de ani care aduc vindecare și de care ne-am îndepărtat atât de mult. Iar dacă mulți dintre noi nu cred ceea ce nu văd, simt nevoia să atingă și să pipăie, atunci tehnologiile de astăzi ne conving că nu se rezumă totul doar la materie, acestea permițându-ne să vizualizăm la propriu chiar câmpurile energetice a tot ce este viu - plante, animale și oameni.

Un adept al medicinei vibraționale este și medicul Richard Gerber, care a început să exploreze noile frontiere ale vindecării în urmă cu peste 20 de ani. La început, mulți l-au tratat cu scepticism, astăzi însă, opiniile sale inovatoare asupra sistemelor alternative de vindecare au intrat pe coridoarele marilor spitale și centre de cercetare.

Potrivit Dr. Richard Gerber, medicina vibrațională reprezintă „un punct de vedere în evoluția sănătății și a bolilor și ține cont de numeroasele forme și frecvențe ale energiei vibrante (precum atomii), contribuind la sistemul energetic uman multidimensional”. Medicina vibrațională folosește o varietate de remedii vii, principiul său de vindecare bazându-se pe folosirea energiei pe care o regăsim în multe aspecte ale vieții noastre. Între acestea ar fi - cristalele, plantele, lumina solară, puterea cuvântului. Acupunctura, homeopatia, meloterapia sau cromoterapia sunt, de asemenea, forme ale medicinei vibraționale. Ne vom opri astăzi la două dintre acestea - terapia florală și terapia cu cristale, urmând ca în materialele viitoare să analizăm și alte elemente ale medicinei vibraționale.

Un instrument vibrațional folosit de secole și care revine în prim-planul sănătății holistice este cel al esențelor florale. În timp ce uleiurile esențiale sunt extrase din plante și lucrează în principal, la rezolvarea dizarmoniilor din corpul fizic, esențele de flori sunt diferite prin faptul că acționează asupra câmpului bio-electric al corpului.

Când analizăm o plantă, observăm că uneori coaja, frunzele, tulpinile sau rădăcinile sunt medicinale și ne pot oferi numeroși nutrienți de care organismul nostru are nevoie, cum ar fi vitaminele, aminoacizii, mineralele și fitochimicele. N-ar putea ca și floarea să ne fie medicament? La urma urmei, este producția chintesențială și cea mai frumoasă a plantei, de ce nu ne-ar oferi și o formă foarte puternică de medicament?

Dr. Edward Bach a fost unul dintre primii care a readus terapia cu esențe florale încă în anii 1930, când a început să folosească doar esențe de flori pentru sine, dar și la pacienții săi. Medicul a renunțat complet la fosta sa activitate de chirurg și patolog, abandonând viața plină de forfotă din Londra și alegând să trăiască la țară, pentru a fi mai aproape de natură și a putea lucra direct cu florile.

Ce este terapia florală și cum funcționează aceasta?

Potrivit “Flower Essence Society”, esențele de flori sunt infuzii florale (în apă) care abordează în mod unic aspectele emoționale și mentale ale celor care au anumite dizarmonii. Acestea sunt făcute prin smulgerea ușoară a florilor și plasarea lor într-un bol de sticlă cu cea mai curată apă pe care o persoană o poate folosi. Bolul umplut cu flori este apoi plasat la lumina soarelui timp de câteva ore, iar razele acestuia imprimă câmpul bio-electric al florii în structura cristalină a moleculelor de apă. Datorită fotografiei Kirlian, avem dovada câmpurilor bio-electrice existente în jurul organismelor vii. În plus, trebuie amintit că apa are memorie și gânduri. Datorită descoperirilor Dr. Masaru Emoto, știm că informațiile și cuvintele pot fi imprimate în apă.

În esență, conștiința sau codurile de lumină din flori sunt imprimate în apă și sunt apoi consumate de persoană. Acest lucru se face de obicei cu simple picături din lotul care a fost creat și poate fi folosit și prin aplicarea picăturilor pe piele. Acupunctura florală face acest pas mai departe prin plasarea esențelor de flori pe anumite puncte de acupunctură, astfel încât terapia florală să fie și mai eficientă.

Devreme ce esențele florale funcționează pe partea vibrațională sau electrică a ființei noastre, acestea pot fi utilizate în mod sigur și în combinație cu alte tratamente - fie cu plante medicinale sau cu medicamente, întrucât ultimele două lucrează la partea biochimică a organismului. Mulți medici holistici recomandă folosirea atât a ierburilor medicinale, cât și a esențelor florale, întrucât se creează un efect sinergic de vindecare.

Care sunt efectele terapiei florale?

Așa cum s-a descris mai sus, esențele de flori ajută la abordarea aspectelor emoționale sau mentale ale omului, ducând la recăpătarea stării de bine. Aceste remedii ne ajută să vedem blocajele emoționale de bază si provocările care ne împiedică să vindecăm o anumită dizarmonie.

În medicina holistică se știe că sub orice provocare pe planul sănătății fizice, există o problemă emoțională care trebuie rezolvată. De exemplu, cineva poate avea dureri fizice și probleme cu inima. În subtil, aceasta ar putea fi o problemă generată de durerea resimțită în urma pierderii unei persoane dragi, trauma pe care acea persoană încă nu a vindecat-o. Esențele florale ne ajută la abordarea aspectelor emoționale, astfel încât să le putem transcende atât emoțional, cât și fizic.

Câte flori, atâtea rezultate

Uneori, efectele esențelor florale sunt resimțite imediat. În alte cazuri, poate dura chiar săptămâni până să se observe schimbarea. Aceste remedii sunt menite să fie subtile (dar asta nu înseamnă că nu sunt puternice!) și să lucreze delicat.

După cum am putea bănui, în mod firesc, fiecare floare are un scop diferit și specific de vindecare. De exemplu, esența de flori Zinnia ne ajută să dobândim starea de bucurie și minunare, asemănătoare unui copil. Este, de asemenea, indicată și în cazul în care ne dorim să aducem mai multă veselie în viețile noastre, cine n-ar avea nevoie de așa ceva? Esența florală Crab Apple ne ajută să depașim judecata sau critica negativă pe care o putem avea față de noi înșine.

Esențele florale, dar și celelalte tehnici de vindecare vibrațională ne ajută să armonizăm aspectele emoționale ale ființei noastre. Această metodă de vindecare poate fi o modalitate puternică de a dobândi mai multă dragoste, pe care să o împărtășim cu prietenii, familia, comunitatea și chiar propria noastră persoană.

Bach spune frumos – “Esențele florale ridică vibrația ființei ... Ele vindecă prin faptul că inundă corpul cu vibrațiile cele mai frumoase și înalte, în a căror prezență există posibilitatea ca boala să se topească ca zăpada în soare.”

O altă metodă de vindecare care stă la îndemâna fiecăruia sunt cristalele. Acestea au o vibrație extrem de ridicată, care este condensată sub forma unei roci. Când așezați un cristal pe corp, vibrațiile geometrice și puternic sincronizate încep să se contopească cu câmpul bioenergetic al persoanei și creează un efect de vindecare. Acest efect de vindecare poate elibera și transforma tipare energetice mai scăzute precum vinovăția, frica și resentimentele. În timp ce unii resping această formă de vindecare, este important de menționat că cristalele sunt utilizate în calculatoare, radiouri, ceasuri, lasere, ș.a. Capacitatea cristalelor de a stoca și transmite informații este incredibilă, acestea având o vibrație extrem de înaltă. “Cristalele sunt, de fapt, ființe vii”, susținea la un moment dat savantul Nikola Tesla. Într-un cristal avem dovezi clare despre existența unui principiu de viață și, deși nu putem înțelege viața unui cristal, este totuși o energie vie.

ADAUGĂ COMENTARIU

Abonare Newsletter

Primește pe email cele mai relevante articole!