desuflet
Postat: sâmbătă, 30 nov 2019, ora 19:34

Corpul ne este propriul medic. Permite-i și ajută-l să te vindece!

Corpurile noastre sunt adevarate masinarii, foarte complexe, dar si foarte bine programate de Dumnezeu, astfel incat au si o capacitate innascuta de a declansa procesul de regenerare si reinoire a celulelor.

Nu mai e pentru nimeni un secret ca niciodata nu putem spune ca suntem aceeasi, chiar si din punct de vedere fiziologic. Studiile de specialitate au aratat ca la intervale determinante de timp, celulele corpului nostru se reinoiesc. Potrivit medicului de origine indiana, stabilit in America, Deepak Chopra, recunoscut si ca avocatul medicinei alternative, celulele din corpul nostru au o inteligenta inascuta de a se reinoi. De exemplu, in urma numeroaselor experiente, acesta a ajuns la concluzia ca ficatul se poate regenera in sase saptamani, pielea pana la patru saptamani, stomacul in patru zile, iar celulele ochilor au nevoie de o perioada chiar mai scurta de regenerare - doua zile. Asta nu inseamna ca daca ne confruntam cu o anumita boala, ne uitam in sus si asteptam corpul sa se vindece de la sine. Autovindecarea acestuia fiind un proces complex, care se realizeaza doar prin implicarea si munca noastra continua. Aici apare conceptul de medicina regenerativa, ceea ce inseamna ca in loc sa amelioram simptomele cu dispozitive, medicamente si intregul arsenal prezent in acest peisaj, ne vom concentra pe regenerarea functiilor pierdute ale organismului, restabilind activitatea organelor si tesuturile afectate.  Intrucat, de foarte multe ori, in medicina traditionala intalnim paradoxuri inexplicabile. De exemplu, in cazul unei raceli, un medic ne va prescrie antibiotice, tot ele fiind cele care ne distrug sistemul imunitar.

Primul pas catre autovindecare este sa invatam sa vorbim aceeasi limba ca si corpul nostru si activarea acelor procese pe care le-am declansat atunci cand eram la stadiul de fat. De exemplu, un fat de mamifer, daca se intampla sa piarda un membru in primul trimestru de gestatie, imediat se va declansa procesul de regenerare a acestuia. Asta ne arata vadit ca in ADN-ul nostru exista informatia care are capacitatea de a „trezi” toate aceste mecanisme de vindecare. Este un proces natural, insa acesta se pierde odata ce inaintam in varsta. S-a dovedit, nu de putine ori ca, daca un bebelus mai mic de sase luni, isi va pierde varful degetului, acesta va incepe sa creasca din nou. Lucru acesta insa, nu mai este posibil incepand cu varsta de cinci ani.

Iar in zilele noastre se cunosc mai multe metode simple si necostisitoare de a intra in comunicare cu corpul nostru si a-l ajuta sa-si foloseasca inclinatia naturala de autovindecare. Traumele emotionale, amintirile neplacute, raman stocate in memoria celulelor. Daca nu am rezolvat memoria conflictului din celule, nu vom reusi sa ne vindecam, ba mai mult, acestea se vor perpetua si la urmasii nostri. Este foarte probabil ca de la momentul primei situatii traumatizante si pana in prezent, acel stimul deranjant sa fi disparut. Ceea ce trebuie sa cunoastem este faptul ca „amintirea fantoma” a acelui stimul ramane impregnat in memoria celulara.

O buna parte din tipurile de masaj terapeutic sau alte forme de masaj prin atingere (cum ar fi terapia Bowen, acupunctura), cu efecte si asupra partii emotionale, tocmai asta fac. Provoaca o declansare a procesului de autovindecare prin tendinta inascuta a corpului de a scoate la suprafata problemele vechi, pentru a le trata si elimina. Atingand prin masajul specific celulele corpului si chiar unele organe, printr-o apasare mai accentuata, intentia de a elibera si trata pe care si-o pune cel care face tehnica, dar si energia transmisa prin maini, face ca organismul sa se trezeasca si sa „curate” tot ce s-a aflat ascuns „sub pres”. Ca mai apoi sa se continuie cu eliberarea emotionala si rezolvarea tuturor conflictelor interioare. Nimeni nu vindeca, decat corpul insusi ajutat de intentia sincera a celui care stimuleaza declansarea acestor procese, dar si credinta in Creatorul, care pe toate le stie cate sunt la exterior, dar mai ales, in interior. Toti suntem scantei divine, exista acolo, in fiecare celula cate un firicel de inteligenta inascuta care stie foarte clar care este traseul spre „curatare”. Lucruri pe care mintea noastra refuza cateodata sa le recunoasca si sa le accepte.

Sa nu uitam aici si de schimbarea modului de viata (prin alimentatie, miscare, respiratie, oxigenare, igiena emotionala). Sanatatea, implinirea, nu sunt lucruri pe care le obtinem din afara. Toate practicile stravechi dezvoltate de preoti, calugari, sau chiar yoghini, nu au fost dezvoltate doar pentru a gestiona stresul, sau pentru scaderea tensiunii arteriale sau curatarea arterelor, desi si-au dovedit eficienta si in aceste directii. Acestea sunt puternice instrumente de transformare, de linistire a mintii, pentru a ne permite sa experimentam sentimente autentice de fericire, liniste, bucurie, impacare, constientizand ca acestea sunt stari care nu se obtin, acestea se afla deja ascunse in interiorul nostru, dar pe care le-am „tulburat”. Deasemenea, sa nu uitam ca orice creaza o legatura si o comuniune cu sentimentul de iubire, duce, nemijlocit, la vindecare. E o cale simpla de a ne bucura la o scara mai larga de vietile noastre, fara a ne imbolnavi.

Numeroase studii au aratat ca persoanele singure si deprimate sunt de 5 sau chiar de pana la 10 ori mai susceptibile de a se imbolnavi. Iar explicatia este simpla - acestia sunt mai predispusi fumatului, alimentatiei excesive, muncii excesive, s.a.

Prietenia, altruismul, compasiunea, toate aceste virtuti care se regasesc in diverse religii si culturi ale lumii ne elibereaza de suferinta si de boala. Au fost facute si studii in acest sens. De exemplu, doctorul american David Spiegel, de la Universitatea Stanford a luat un numar de femei avand cancer la san in metastaza si le-a impartit in doua grupuri. Unul din grupuri se intalnea saptamanal, pentru o ora si jumatate cu o echipa de suport. Pacientii acestui grup se aflau intr-un mediu iubitor si plin de afectiune, in care era incurajat sa renunte la barierele emotionale, sa discute deschis despre cat de cumplit este sa ai cancer, circumstante cunoscute de oamenii cu care interactionau, pentru ca treceau prin acelasi lucru. Grupul s-a intalnit o data pe saptamana, timp de un an. Cinci ani mai tarziu, s-a ajuns la concluzia ca aceste femei traisera de doua ori mai mult - iar asta a fost singura diferenta intre cele doua grupuri. Alte studii au aratat acelasi lucru.

Sa incepem deci, procesul de autovindecare cu ajutorul lucrurilor simple, pentru ca in noi se afla inmagazinate toate resursele care ne ajuta sa fim sanatosi si fericiti.

ADAUGĂ COMENTARIU

Abonare Newsletter

Primește pe email cele mai relevante articole!